Przepis na aromatyczną zupę z zielonej soczewicy
Uwielbiasz zupy i szukasz coraz to nowych, ciekawych przepisów? W takim razie wypróbuj przepis na przepyszną zupę z soczewicy!
Reklama
Składniki:
- 4 łyżki zielonej soczewicy
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 1 marchew
- 2 ziemniaki
- 1 mała pietruszka
- kawałek selera
- 50 gram wędzonego boczku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka mąki
- 1 liść laurowy
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- pieprz
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Makowiec z jabłkami. Orzeźwiające ciasto na wielkanocny stół
Makowiec to wyjątkowo aromatyczne ciasto, które tuż obok pachnących serników, babek i mazurków jest praktycznie zawsze na wielkanocnym stole. Nic w tym dziwnego, bowiem od lat mówi się, że makowiec jest symbolem dostatku, szczęścia oraz obfitości w ognisku domowym. Tradycyjny makowiec wymaga jednak bardzo wiele pracy i czasu, więc dziś mamy dla was prosty przepis na szybki makowiec na święta z orzeźwiającą nutą soczystych jabłek.
Zupa gulaszowa Ani Starmach z wołowiną i czerwonym winem
Zupa gulaszowa znana również jako bogracz to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni węgierskiej, która znana jest niemalże na całym świecie. Według tradycyjnego przepisu na narodowe danie Węgrów zupę powinno gotować się w kociołku umieszczonym nad ogniskiem. Jednak niewielkie modyfikacje oryginalnej receptury mogą dostarczyć niezapomnianych doznań smakowych, czego przykładem jest przepis na zupę gulaszową Ani Starmach.
Węgierska zupa rybna, czyli halaszle – przepis tradycyjny
Tradycyjna węgierska zupa rybna znana również jako halaszle to świetne urozmaicenie jadłospisu szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Niezwykle aromatyczna, zaskakująco rozgrzewająca i przede wszystkim sycąca zupa to nie tylko doskonały pomysł na obiad. To także kulinarna wycieczka do malowniczego kraju nad Dunajem, jakim niewątpliwie są Węgry.
Reklama
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl