Przepis na kokosowe kulki z kaszy jaglanej - Smak lata!

Przepis na kokosowe kulki z kaszy jaglanej - Smak lata!

Przejdź do galerii zdjęć
Z czym nam się kojarzy kokos? Z latem, ze słońcem! Co prawda, wiosna nieśmiało zagląda do nas przez okna, dlatego warto powoli przypomnieć sobie smaki zbliżające się lata. Co powiecie na kokosowe kulki z kaszy jaglanej?
Reklama
Składniki:
  • 50 g białej czekolady
  • 2 łyżki śmietanki kremówki
  • 50 g daktyli
  • 60 g migdałów
  • 60 g kaszy jaglanej
  • 350 ml mleka kokosowego
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • wiórki kokosowe
Przygotowanie: Czekoladę roztop wraz z kremówką w kąpieli wodnej. Daktyle i migdały zalej wrzątkiem i odstaw na 20 minut, aż zmiękną. Kaszę jaglaną wyparz gorącą wodą. Następnie zalej ją mlekiem i gotuj, aż wchłonie cały płyn. Po wystudzeniu dodaj do niej roztopioną czekoladę, wymieszaj. Przełóż masę do pojemnika blendera i miksuj z migdałami, daktylami oraz wanilią. Ulep z masy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe praliny obtocz w wiórkach kokosowych i chłódź w lodówce, żeby stężały.
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: kokosowe kulki z kaszy jaglanej
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama