Przepis na carpaccio z kalarepy

Przepis na carpaccio z kalarepy

Przejdź do galerii zdjęć
Niedawno przedstawialiśmy wam kalarepę - mało popularne, ale pyszne i wartościowe warzywo. W formie carpaccio będzie idealną przekąską na wiosenne przyjęcia.
Reklama

Carpaccio z kalarepy

Składniki
  • 2 małe twarde kalarepy
  • oliwa
  • szczypiorek
  • gęsty ocet balsamiczny
  • sól, pieprz
  • orzechy włoskie
Kalarepy obieramy, starając się zachować ich okrągły kształt tak, by później ładnie prezentowały się na talerzu. Kroimy je w bardzo cienkie plasterki (jeżeli mamy taką możliwość, dobrze będzie użyć krajalnicy do wędlin). Orzechy włoskie kruszymy w moździerzu lub wkładamy je w bawełnianą szmatkę i tłuczemy młotkiem. Plastry kalarepy układamy na okrągłym talerzu kaskadowo. Całość posypujemy świeżym szczypiorkiem oraz pokruszonymi orzechami. Doprawiamy solą, pieprze, oliwą i dekorujemy octem balsamicznym.
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: carpaccio z kalarepy
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama