Spaghetti Rzymskie - proste danie z minimalną ilością składników

Spaghetti Rzymskie - proste danie z minimalną ilością składników

Przejdź do galerii zdjęć
Prawdopodobnie najprostsze w wykonaniu danie, z najkrótszą listą składników. Za to w smaku nietypowe i wykwintne w swojej prostocie.
Reklama

Spaghetti cacio e pepe - Rzymskie spaghetti z czarnym pieprzem. Jak przygotować?

Składniki
  • makaron typu spaghetti - najlepiej świeży
  • świeżo zmielony gruboziarnisty czarny pieprz
  • odrobina oliwy z oliwek
  • twardy ser dojrzewający np: parmezan
Makaron gotujemy al dente, czyli na lekko twardy. Makaron odcedzamy, pozostawiając wodę po gotowaniu na później. W tym przypadku nie wolno przelewać go zimną wodą! Do makaronu dodajemy 2-3 łyżki osolonej wody pozostałej po gotowaniu makaronu. Dodajemy oliwę oraz pieprz. Całość mieszamy i podajemy posypany tartym serem. Danie wyjątkowo proste, ale tanie i smaczne!
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: Rzymskie spaghetti z czarnym pieprzem
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama