7 słodkich powodów, dla których warto jeść truskawki
Przejdź do galerii zdjęć
Czy Wiecie, że w starożytnym Rzymie wierzono, iż truskawki mają ogromną moc i potrafią wyleczyć nawet najstraszliwsze choroby? W obecnych czasach nie stosujemy tych owoców do leczenia, natomiast wprowadzenie ich do diety może przynieść nam naprawdę wiele korzyści. Jakich?
Reklama
Jak się okazuje, korzyści są bardzo różnorodne!
Jeszcze do niedawna panowała błędna opinia, że w pewnych sytuacjach nie wolno objadać się truskawkami. Teraz jednak mówi się głośno o tym, że truskawki tak jak i inne owoce są zdrowe nawet dla kobiet w ciąży. Oczywiście pod warunkiem, że jemy je z umiarem oraz że kobieta ciężarna nie jest na nie uczulona. To samo tyczy się matek karmiących.
A, jako że mamy już prawdziwy sezon na te pyszne owoce, nie odmawiajmy ich sobie i raczmy się ich smakiem, bo na kolejne truskawki przyjdzie nam czekać następny rok.
Dziś, postaram się Was przekonać, że te owoce to naprawdę dobry wybór. Dlaczego warto jeść truskawki?
Zobacz galerię zdjęć: dlaczego warto jeść truskawki
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Czytaj więcej
Ekspresowy kisiel z truskawek. Dzieci będą się zajadać
Kisiel to deser, który cieszy się ogromną popularnością wśród dzieci, ale i nie tylko. Przygotowanie go w domu to prosty sposób na stworzenie smacznego i zdrowego przysmaku. Dzięki sezonowym truskawkom, możemy stworzyć ekspresowy kisiel, którym maluchy będą się zajadać. Oto szybki przepis, który warto wypróbować!
Truskawkowy obłęd w szklance. Deser z mascarpone i biszkoptami
Czasami wystarczy tylko kilka składników, aby stworzyć prawdziwą ucztę dla podniebienia. Truskawkowy deser z mascarpone i biszkoptami to idealny przykład, jak z prostych składników można stworzyć niezapomniany smakowy festiwal. To połączenie kremowej konsystencji, słodkich truskawek i chrupiących biszkoptów sprawi, że każdy kęs będzie prawdziwą eksplozją smaków.
Marmolada domowa z truskawek. Idealna do naleśników
Domowa marmolada z truskawek to prawdziwa uczta dla podniebienia, zwłaszcza gdy podaje się ją z puszystymi naleśnikami. Własnoręcznie przygotowana marmolada ma nie tylko niepowtarzalny smak, ale także jest wolna od sztucznych konserwantów i barwników. Oto przepis.
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl