Przepisy na pasztet i ketchup z cukinii

Przepisy na pasztet i ketchup z cukinii

Pasztet z cukinii
Reklama
Składniki: 3 szklanki utartej, posolonej cukinii 1 szklanka kaszy mannej 1/2 szklanki bułki tartej 3/4 szklanki oleju 30 dag żółtego sera 4-5 jaj (białka ubić osobno) 5 marchewek (startych na tarce) 2 drobno posiekane cebule posiekana natka pietruszki posiekany koper sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Cukinię należy odsączyć i dodać do niej suche składniki, żółtka jaj, olej. Następnie należy przyprawić wszystko do smaku i wymieszać. Później dodajemy ubitą pianę z białek i ponownie mieszamy. Całość pieczemy przez 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ketchup z cukinii Składniki: 1,5 kg obranej cukinii bez pestek (poszatkowanej) 1/2 kg cebuli (poszatkowanej) 2 szklanki białego cukru 400 g koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki octu łyżeczka pieprzu łyżeczka chilli łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki soli Przygotowanie: Poszatkowaną cukinię i cebulę należy posolić i pozostawić na kilka godzin. Następnie zasypać cukrem i dusić 20 minut. Dodać koncentrat, ocet i przyprawy. Gotować 20 minut. Można 10 minut przed końcem gotowania dodać 2 starte jabłka. Całość blendujemy na masę i nakładamy do słoików. Pasteryzujemy przez 15 minut. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Reklama
Reklama
Reklama