Przepis na kruche ciasto migdałowe

Przepis na kruche ciasto migdałowe

Słodkości, kto ich nie lubi?! Poznaj prosty przepis na pyszne ciasto migdałowe, które skradnie Twoje kubki smakowe! Wykonasz je w niedłużej niż godzinę (razem z pieczeniem)! Jest to idealny przepis na jesienne dni i wieczory.
Reklama
Składniki: szklanka płatków migdałów 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia 8 dużych jaj kurzych łyżka masła Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem, jak w czasach dzieciństwa, robiąc kogel-mogel. Następnie do ubitych żółtek dodajemy nasze płatki migdałów i mieszamy. W następnej kolejności łączymy proszek do pieczenia z mąką i przesiewając przez sito, dodajemy do żółtek i chwilę ucieramy. Następnie ubijamy pianę z białek, po czym delikatnie przekładamy do naszej misy z żółtkami. Powoli mieszamy, do połączenia wszystkich składników. Całość przelewamy do wcześniej natartej masłem foremki, tak zwanej "keksówki". Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i wyjmujemy po około 40 minutach. Przez ten czas pod żadnym pozorem nie otwieramy piekarnika, ponieważ ciasto może nam opaść. Po schłodzeniu będzie gotowe do spożycia! Smacznego! Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama