2 przepisy na pyszną i pożywną sałatkę z kuskusem
Sałatka z kuskusem, pędami bambusa i bobem
Reklama
Składniki:
Dodajemy przyprawę jarzynową. Następnie czekamy 5 minut i mieszamy. Pierś kurczaka należy pokroić w małą kosteczkę. Ogórka obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Zimny kuskus mieszamy z pozostałymi składnikami sałatki. Doprawiamy solą i podajemy udekorowane gałązkami tymianku.
Źródło zdjęcia: www.fotolia.com
- 20 dag kuskusu
- 30 dag świeżego bobu
- 15 dag szynki gotowanej
- 1 mała puszka pędów bambusa
- 2-3 łyżki majonezu light
- kawałek pora
- sól morska do smaku
- pieprz świeżo mielony do smaku
- majonez (4 łyżki)
- Przyprawa jarzynowa (1 łyżeczka)
- kuskus (250 g)
- ugotowana w przyprawach pierś z kurczaka (250 g)
- ogórek zielony (2 sztuki)
- natka pietruszki posiekana (2 łyżki)
- czosnek (3 ząbki)
- sól (do smaku)
Reklama
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Czytaj więcej
Kuskus : od sałatek po dania mięsne
Jeśli szukasz czegoś nowego i interesującego do swojej kuchni, warto zwrócić uwagę na kuskus. Ta mała kasza o tysiącletniej historii ma wiele do zaoferowania zarówno pod względem smaku, jak i wartości odżywczych. W tym artykule dowiesz się, dlaczego warto wprowadzić kuskus do swojej diety oraz jak wykorzystać go w różnych przepisach.
Rozgrzewające przepisy na chłodne dni – zdrowo i pysznie
Czy jest coś lepszego niż pyszne, rozgrzewające danie w chłodne dni? Kiedy temperatura spada, nasze ciała potrzebują czegoś, co pomoże nam się ogrzać i dostarczy nam energii. Sprawdź nasze trzy rozgrzewające przepisy!
Wartościowy posiłek dla każdego: kuskus z warzywami
Jeśli szukasz pomysłu na zdrowy i smaczny posiłek, kuskus z warzywami jest doskonałym wyborem. To danie pełne kolorów, smaków i wartości odżywczych. Dowiedz się jak przygotować to proste i pyszne danie!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl