Co zrobić z jajkami, które zostały po Wielkanocy? Przepis na prostą pastę jajeczną
Udostępnij Google News
Kuchnia

Co zrobić z jajkami, które zostały po Wielkanocy? Przepis na prostą pastę jajeczną

Święta, święta i po świętach - chciałoby się rzec. Na Wielkanoc ugotowałaś sporo jajek, co zrobić z tymi, które zostały? Oto odpowiedź!

Z ugotowanych jajek, które zostały po Wielkanocy zrób pyszną pastę jajeczną!

Przepis na prostą pastę jajeczną

Składniki:

4 jajka ugotowane na twardo
2–3 łyżki majonezu
szczypior
sól i pieprz

Przygotowanie:

Ugotowane jajka pokrój w kosteczkę, szczypiorek drobno posiekaj, włóż do miseczki razem z jajkami. Dodaj majonez i przyprawy, wymieszaj. Możesz też zmiksować. Pasta smaruj kromki chleba, udekoruj szczypiorkiem. 

Źródło zdjęcia: www.pixabay.com

Udostępnij Google News Komentarze

Podobne tematy

Polecane dla ciebie