4 naturalne sposoby na zgagę

4 naturalne sposoby na zgagę

Tłuste jedzenie, złe nawyki żywieniowe, alkohol, nikotyna... To tylko kilka czynników, które wywołują zgagę. Zgaga objawia się przede wszystkim pieczeniem w przełyku i krtani. Jak ją pokonać za pomocą naturalnych sposobów? Sprawdź to już teraz!
Reklama
Zioła - melisa i mięta Zarówno mięta jak i melisa pomogą nam zwalczyć zgagę. Mięta pomaga w przypadku dolegliwości żołądkowych, a melisa pozwoli złagodzić dolegliwości związane ze zgagą. Jeżeli często odczuwasz pieczenie w przełyku, wprowadź melisę i miętę do swojej codziennej diety, co pomoże Ci zapobiec nawrotom dolegliwości. Pomoże Ci to także usprawnić proces trawienia pokarmów i wydzielania kwasów żołądkowych, co jest sprawą kluczową w przypadku niestrawności i zgagi! Imbir Imbir oczywiście ma właściwość rozgrzewającą, ale także okaże się pomocny przy zwalczaniu męczącej nas zgagi. Jeśli dopadło Cię pieczenie przełyku, weź do ust kawałek imbiru i potraktuj go jak landrynkę, a po chwili zauważysz różnicę. Migdały Jeżeli męczy Cię zgaga, spójrz przychylnie w kierunku migdałów. Co prawda są one kaloryczne, ale mają także wiele pozytywnych właściwości. Zgaga powinna ustąpić po zjedzeniu garstki migdałów. Siemię lniane Siemię lniane to kolejny produkt, po który należy sięgnąć, gdy poczujemy pieczenie w przełyku. Wystarczy, że zalejemy łyżkę stołową siemienia gorącą wodą i wypijemy napar po delikatnym ostygnięciu. Źródło zdjęcia: www.fotolia.com
Reklama
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama