Jak zrobić domowy ajerkoniak?
Ajerkoniak to pyszny likier jajeczny, który łatwo możesz zdobić w domu! Poznaj przepis.
Reklama
Składniki:
- 5 żółtek
- 3 łyżki cukru waniliowego
- 4 łyżki białego cukru
- 300 ml mleka skondensowanego
- 300 ml wódki
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Domowy ajerkoniak z przepisu babci Helenki. Jak go zrobić?
Już sam proces przygotowywania domowego trunku potrafi okazać się świetną zabawą i sprawić człowiekowi dużą przyjemność, a gdy okaże się, że efekty tej zabawy są naprawdę wyśmienite, bo trunek wyszedł wyborny, satysfakcja będzie jeszcze większa. Warty wypróbowania jest chociażby przepis na ajerkoniak.
Ajerkoniak - przepis babci wyjawiony!
Jeśli szukasz przepisu na pyszny ajerkoniak, którym zachwycisz swoich gości, to koniecznie wypróbuj przepis babci. Ten tradycyjny przepis na ajerkoniak jest prosty w wykonaniu, a efekt końcowy z pewnością Cię zadowoli.
Obłędny likier jajeczny na Święta. Wszyscy zapominają o ważnym dodatku!
Chyba nie ma likieru, który bardziej kojarzyłby się z zimą i Gwiazdką. Jego smak ma w sobie coś magicznego. Jest słodki, a zarazem mocny i wyrazisty. Czy wiesz, jakie składniki są niezbędne do jego wykonania? Okazuje się, że często jest pomijany jeden dodatek.
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl