Papier do pieczenia jest niezbędny w każdej kuchni? Niewątpliwie bardzo ułatwia pieczenie, ale możesz sobie poradzić też bez niego. Oto zamienniki papieru do pieczenia!
- Papier śniadaniowy i masło/margaryna. Wyłóż papierem śniadaniowym foremkę i posmaruj masłem.
- Folia aluminiowa. Wyłóż nią foremkę (błyszcząca strona niech otula ciasto - ta strona lepiej zatrzymuje ciepło).
- Masło i bułka tarta. Posmaruj foremkę do ciasta masłem i posyp bułką tartą.
- Masło. Jeśli nie masz bułki tartej, wystarczy posmarować blachę lub formę samym masłem.
- Opakowania po margarynie. Zużyte opakowania połóż na foremkę.
- Pergamin i olej. Blachę wyłóż pergaminem i rozprowadź na nim olej pędzelkiem.
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com.