Jak przygotować jajka faszerowane łososiem?

Kuchnia Czwartek, 9 listopada 2017
Oceń:
4 / 17 głosów
Jak przygotować jajka faszerowane łososiem?

Jajka z majonezem i szczypiorkiem ustępują miejsca tym faszerowanym łososiem. Jak przygotować taką przystawkę? Zerknij na poniższy przepis!

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 85 g wędzonego łososia
  • 3 łyżki kremowego twarożku
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka kroimy na pół i pozbywamy się żółtek. Przekładamy je do miski i miksujemy razem z łososiem, twarożkiem, śmietaną, sokiem z cytryny, koperkiem. Przyprawiamy pieprzem i solą do smaku. Masą uzupełniamy miejsce w jaju, które wcześniej zajmowało żółtko. Możemy udekorować koperkiem lub szczypiorkiem.

Źródło zdjęcia: www.pixabay.com