Przepis na aromatyczną rybę po hiszpańsku

Kuchnia Sobota, 11 listopada 2017
Oceń:
4 / 20 głosów
Przepis na aromatyczną rybę po hiszpańsku

Ryby na stałe goszczą w Twoim jadłospisie? Jeśli tak, to poznaj przepis na przepyszną, aromatyczną i kolorową rybę po hiszpańsku.

Składniki:

  • kilka oliwek
  • puszka czerwonej fasoli
  • sól
  • 5 filetów ulubionej ryby

Przygotowanie:

Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Wrzuć na nią cebulę i czosnek. Mieszaj co jakiś czas, aż cebula się lekko zarumieni. Następnie dodaj paprykę, marchew, pomidory, oliwki oraz fasolę. Smaż do momentu, kiedy papryka nieco zmięknie. Posyp pietruszką, papryką, kminkiem i polej bulionem. Dopraw solą do smaku. Umieść rybę na górze przygotowanych warzyw i dolej wodę, tak aby przykrywała całość. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj i gotuj około 40 minut.

Źródło zdjęcia: www.pixabay.com