Jak zrobić domową granolę? To prostsze i szybsze niż myślisz!

Zdrowie Kuchnia Wtorek, 2 stycznia 2018
Oceń:
4 / 32 głosów
Jak zrobić domową granolę? To prostsze i szybsze niż myślisz!

Granola dodaje energii na cały dzień i ułatwia myślenie, świetnie nadaje się więc na poranną przekąskę. Wcale nie jesteś skazana na kupowanie przetworzonych produktów! Jak zrobić domową granolę? To bardzo proste!

Przepis na domową granolę

  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 1 łyżeczka nasion słonecznika
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 2 orzechy nerkowca
  • 1 łyżeczka suszonej żurawiny
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

Żurawinę zalej wrzątkiem i odstaw na ok. 10 min. Odsącz żurawinę, wszystkie składniki wymieszaj, wyłóż na blaszkę i piecz w piekarniku ok. 15 minut. Gotowe!