Przepis na rozgrzewającą zupę meksykańską

Mamy coś dla miłośników pikantnych smaków! Poniżej znajdziecie przepis na wyrazistą zupę meksykańską. Przygotujcie ją i pozwólcie swojemu podniebieniu rozkoszować się tym smakiem!
Składniki:
  • 1/2 kg mielonej wołowiny
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 4 duże cebule
  • puszka pomidorów w zalewie (500 g)
  • 1/2 butelki ketchupu pikantnego
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 kostka rosołowa wołowa
  • 1 płaska łyżeczka chilli
  • pieprz
Przygotowanie: Cebulkę kroimy na pół talarki, a pomidory rozdrabniamy. Cebulę podsmażamy na oliwie, dodajemy mieloną wołowinę i smażymy mieszając. Następnie przygotowujemy bulion z 1/2 litra wody i kostki wołowej. Zalewamy nim mięso oraz dodajemy pomidory z zalewą, ketchup, przyprawy i koncentrat. Całość zostawiamy na wolnym ogniu na około 15 minut. Później dodajemy czerwoną fasolę i jeszcze chwilkę gotujemy. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł