Pomysł na wyrafinowane śniadanie: omlet z polędwicą i pomidorkami

Poznaj przepis na proste, ale wyrafinowane danie: omlet z polędwicą i pomidorkami. Danie zawiera ok 350 kalorii!
Omlet z polędwicą i pomidorkami.
  • 3 jajka
  • 3 plastry polędwicy z indyka
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz, kurkuma
  • olej kokosowy do smażenia
Sposób przyrządzenia:
  1. Do miski wbij jajka i przyprawy i roztrzep całość.
  2. Dodaj pokrojoną szynkę oraz pomidorki, wymieszaj.
  3. Rozpuść olej kokosow na patelni, wlej masę i przykryj pokrywką.
  4. Przerzuć omlet na drugą stronę.
  5. Podaj omlet!
Źródło zdjęcia: Pixabay.com.
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł