Wegańskie placuszki z twarogu - idealne na przekąskę

Przejdź do galerii zdjęć
Większość z nas chce się zdrowo odżywiać, jednak nie ułatwia nam w tym fakt, że wciąż gdzieś się spieszymy, dużo pracujemy i nie mamy czasu na zdrowy posiłek. A co dopiero na zdrową przekąskę.
Dlatego, dobrym rozwiązaniem są wegańskie placuszki z twarogu. Możemy je przygotować na przykład wieczorem, by następnego dnia móc bez wyrzutów sumienia móc je jeść między posiłkami. Składniki:
  • 200 g twarogu
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 czubate łyżki mąki
Przygotowanie: Do miski przełóż twaróg, dodaj żółtka (białka odłóż na bok). Rozgnieć praską lub widelcem, powoli dodając cukier waniliowy i cukier puder. Dodaj mąkę i wymieszaj całość. Ubij odłożone białka na sztywną masę i dodaj ją do masy. Delikatnie połącz je ze sobą. Gotowe ciasto (po 2 łyżki) nałóż na rozgrzaną, suchą patelnię. Smaż, aż do momentu, gdy placuszki staną się delikatnie złote. Wegańskie placuszki z twarogiem pysznie smakują polane miodem lub jogurtem.
Zobacz galerię zdjęć: Wegańskie placuszki z twarogu
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł