Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Prosty przepis na kapustę - idealny jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie
Przejdź do galerii zdjęć
Kapusta jest warzywem znanym i często używanym w Polsce. W naszym rejonie występuje około 20 gatunków tego warzywa. Zdecydowanie najpopularniejsza jest kapusta biała używana do większości tradycyjnych dań kuchni Polskiej.
Kapusta zawiera duże ilości witaminy C, A oraz wapń, magnez i żelazo. Jest również niskokaloryczna, ponieważ zawiera około 25 kcal w 100 g. Mit dotyczący tego, że dania z kapusty są ciężkie i tłuste zależy głównie od dodatków jakich użyjemy do jej przygotowania. W przypadku najpopularniejszego bigosu są to najczęściej: boczek, wieprzowina, smalec, smażona cebula itp. Kapustę możemy jednak przygotować tak by stała się ona samodzielnym niskokalorycznym daniem lub smacznym dodatkiem do mięsa.
Przepis na kapustę z koperkiem
Składniki- główka białej kapusty
- trzy małe pęczki świeżego koperku
- sól
- pieprz
- woda
Zobacz galerię zdjęć: kapusta z koperkiem
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Jakie warzywa są dostępne w listopadzie?
W listopadzie, gdy zbliża się zima, wiele warzyw kończy swoją sezonową dostępność. Jednak istnieje wiele smacznych i zdrowych warzyw, które wciąż możemy cieszyć się w tym miesiącu. Dowiedz się, jakie warzywa możesz znaleźć w listopadzie na targu i jak je wykorzystać w swojej kuchni!
Puree z bobu: Podkręć klasykę!
Puree z bobu to pyszne danie, które można przygotować w prosty sposób. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnych puree z ziemniaków. Bób jest bogaty w składniki odżywcze i białko roślinne, dlatego warto włączyć go do swojej diety. W tym artykule przedstawimy przepis na puree z bobu, podpowiemy jak je podawać oraz podzielimy się kilkoma poradami.
Ćwikła: Tradycyjny przepis
Ćwikła to tradycyjny polski przetwór, który doskonale komponuje się z wieloma potrawami. Jej charakterystyczny smak i intensywna barwa sprawiają, że jest nie tylko pysznym dodatkiem, ale także ozdobą na naszych talerzach. W tym artykule podzielimy się przepisem na domową ćwikłę z chrzanem, która z pewnością zachwyci Was swoim smakiem i aromatem.