Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Sos Aioli
Przejdź do galerii zdjęć
Znany jako idealny dodatek do dań kuchni śródziemnomorskiej w której chętnie dodawany jest do cielęciny, wołowiny, drobiu, pieczonych i gotowanych warzyw oraz ryb i owoców morza. W Polsce najczęściej kojarzony z sosem do frytek.
Składniki 
- 8 łyżek majonezu (oczywiście najlepiej tego zrobionego samodzielnie)
 - dwa ząbki czosnku
 - sok z połowy cytryny
 - oliwa z oliwek
 - pieprz, sól
 
Zobacz galerię zdjęć:   aioli
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej. 
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
