Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Co zrobić z mrożonych grzybów?
5 kwietnia został ustanowiony dzień Leśnika i Drzewiarza, czyli ludzi którzy dbają o czystość i bezpieczeństwo lasu, leśne zwierzęta i drzewa, które produkują dla nas tlen. Z tej okazji warto wybrać się do lasu na krótki wiosenny spacer.
W naszych zamrażalnikach i spiżarniach na pewno znajdzie się kilka grzybów - to jest właśnie prawdziwy smak lasu! Można pomyśleć nad tym by tego dnia przygotować danie z nimi w roli głównej. Penne z podgrzybkami Składniki
- 400 g makaronu penne
- 100 g mrożonych prawdziwków
- masło
- 4 ząbki świeżego czosnku
- jedna duża cebula
- śmietana 18%
- duży pęczek świeżego koperku
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!