Dlaczego warto jeść miód?

Przejdź do galerii zdjęć
Kupić dobry i prawdziwy miód nie jest łatwo, jeśli zupełnie nie wiemy, na co zwrócić uwagę. Najlepiej jest zwracać uwagę na polski produkt, który będzie zawierał pyłki rośli, które znamy. Jeśli pokusimy się o tańszy miód z Chin, może mieć on naprawdę wątpliwą jakość.
Krystalizacja Jeżeli chcesz mieć pewność, że miód jest dobrej jakości, musisz wiedzieć, że powinien on się krystalizować. Miód po około 3 do 4 miesięcy od rozlania do słoików ulega krystalizacji, a jeśli tak się nie stanie, to powinniśmy zwrócić na ten fakt uwagę, gdyż to może świadczyć o jego wątpliwej jakości. Choć akurat miód spadziowy oraz akacjowy potrzebuje na krystalizację więcej czasu. Ile kosztuje miód? Za dobrą jakość trzeba zapłacić. W przypadku miodu niestety od tej zasady nie ma wyjątków. Jeśli cena będzie zbyt niska, możemy się spodziewać, że coś jest nie tak. Najmniej zapłacimy za miód rzepakowy, a także wielokwiatowy. Za wrzosowy i taki z iglastej spadzi trzeba będzie zapłacić sporo więcej. Jeżeli chcesz mieć pewność, że nabywasz produkt dobrej jakości, wybierz miody certyfikowane. A dlaczego właściwie warto jeść miód?
Zobacz galerię zdjęć: dlaczego warto jeść miód
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł