Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Olej makadamia. Poznaj jego niezwykłe właściwości. Niedrogi, a działa cuda!
Olej makadamia czyli olej z orzechów drzewa makadamia jest bardzo często stosowany w zabiegach SPA i przy masażach. Okazuje się, że niedużym kosztem sami w domu możemy poczuć się jak w ekskluzywnym SPA.
Olej makadamia to koszt rzędu 10-20 zł. Dlatego warto pochylić się nad jego niezwykłymi właściwościami. Zobaczcie, jakie ma zalety.
- Dzięki wysokiej zawartości kwasu oleopalmitynowego (omega 7) jest wyjątkowo skutecznym przeciwutleniaczem, naturalnym składnikiem ludzkiej skóry
- Wspomaga regenerację komórek, chroni przed szkodliwym działaniem promieni UV oraz nawilża i uelastycznia skórę
- Zawiera skwalen, który pełni rolę przeciwutleniacza
- Jego kolejny składnik, tokotrienol, chroni skórę przed wolnymi rodnikami
- Polecany jest do suchej skóry, do leczenia blizn i łuszczycy
- Bardzo dobrze się wchłania
- Może być wykorzystywany do pielęgnacji włosów (nałożyć na włosy, spłukać po 2 godzinach), można stosować też na same końcówki
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Olejek makadamia: Włosy i skóra go pokochają!
Wiesz, że olejek makadamia może być Twoim tajnym skarbem, jeśli chodzi o pielęgnację włosów i twarzy? Ten naturalny olejek ma nie tylko wspaniałe właściwości pielęgnacyjne, ale także wiele innych korzyści dla Twojego ciała. W tym artykule dowiesz się wszystkiego, co musisz wiedzieć o olejku makadamia i jak go wykorzystać, aby cieszyć się pięknym wyglądem i zdrowiem.
Orzechy makadamia - dlaczego warto po nie sięgać w swojej diecie?
Orzechy makadamia to ciekawa przekąska, po którą – mimo sporej wartości kalorycznej – warto sięgać regularnie. Zyska na tym i nasz układ krążenia, i układ nerwowy. Co warto wiedzieć o tych orzechach? Jaka jest ich wartość odżywcza?