Przepis na pyszną zupę marchwiową

Zupa z marchwi zaskakuje zarówno kolorem, aromatem, jak i smakiem! Co ważne, to prawdziwa bomba witaminowa. Odkryj poniższy przepis i wprowadź go na dobre do swojej kuchni.
Składniki: 1 kg marchewki 4 szklanki warzywnego bulionu 2 ząbki czosnku 1/2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietanki 18% 1/2 łyżeczki mielonego kminu świeżo zmielony czarny pieprz sól do podania: 1/2 szklanki pestek słonecznika 1/2 szklanki pestek dyni 10 dag sera feta garść posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Marchew obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, a ząbki czosnku w plasterki. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy czosnek. Po kolejnej minucie dodajemy marchewkę i bulion, doprawiamy kminkiem. Gotujemy do momentu, aż marchew będzie miękka. Wtedy zestawiamy garnek z kuchenki i doprawiamy pieprzem oraz solą. Do całości wlewamy śmietankę i miksujemy na gładką masę. Następnie prażymy pestki dyni i słonecznika na patelni bez tłuszczu, a fetę kroimy w kosteczkę. Zupę nalewamy do talerzy, dodajemy fetę, posypujemy pestkami i natką pietruszki. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł