Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Co zrobić, żeby podczas krojenia cebuli nie płakać? Jest na to sposób!
Krojenie cebuli to dla większości z nas zmora. Istnieje prosty a skuteczny sposób, który pozwoli ci uniknąć łez raz na zawsze!
Jeśli nie chcesz uronić ani jednej łzy podczas krojenia cebuli, przed krojeniem skrop deskę do krojenia sokiem z cytryny. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Jak pokroić cebulę w kostkę?
Cebula jest nieodłącznym składnikiem wielu dań, dodając im wyjątkowego smaku i aromatu. Jednak wielu osobom sprawia trudność pokrojenie cebuli w kostkę. W tym artykule podpowiemy Ci, jak to zrobić w prosty i skuteczny sposób. Niezależnie od tego, czy jesteś początkującym kucharzem czy doświadczonym gospodarzem, nasze wskazówki przydadzą się każdemu.
Marynowana cebula - smaczny dodatek do Twoich dań
Jeśli jesteś miłośnikiem kwaśnych i aromatycznych smaków, to marynowana cebula będzie doskonałym dodatkiem do Twoich dań. Ta prosta i smaczna przekąska jest popularna na całym świecie i może być używana na wiele różnych sposobów. Dowiedz się, jak przygotować marynowaną cebulę!
Karmelizowana cebula: Podkręć smak potraw!
Cebula karmelizowana to pyszny dodatek, który dodaje głębi i słodyczy do wielu potraw. Jej delikatnie słodka i karmelowa nuta sprawia, że staje się idealnym elementem zarówno dań mięsnych, jak i wegetariańskich. W tym artykule podzielimy się przepisem na karmelizowaną cebulę oraz podpowiemy, jak ją podawać i jakie są najlepsze porady dotyczące jej przygotowania.