Przepis na kruche ciasto migdałowe, w którym się zakochasz

Jesteś miłośniczką słodkości i wszelkiego rodzaju deserów? W takim razie koniecznie wypróbuj poniższy przepis! Gwarantujemy, że zarówno Ty, jak i Twoja rodzina, będziecie zachwyceni tym smakiem i aromatem!
Składniki:
  • szklanka płatków migdałów
  • 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 8 dużych jaj kurzych
  • łyżka masła
Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem, jak w czasach dzieciństwa, robiąc kogel-mogel. Następnie do ubitych żółtek dodajemy nasze płatki migdałów i mieszamy. W następnej kolejności łączymy proszek do pieczenia z mąką i przesiewając przez sito, dodajemy do żółtek i chwilę ucieramy. Następnie ubijamy pianę z białek, po czym delikatnie przekładamy do naszej misy z żółtkami. Powoli mieszamy, do połączenia wszystkich składników. Całość przelewamy do wcześniej natartej masłem foremki, tak zwanej "keksówki". Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i wyjmujemy po około 40 minutach. Przez ten czas pod żadnym pozorem nie otwieramy piekarnika, ponieważ ciasto może nam opaść. Po schłodzeniu będzie gotowe do spożycia! Smacznego! Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł