Jak przygotować jajka faszerowane łososiem?

Jajka z majonezem i szczypiorkiem ustępują miejsca tym faszerowanym łososiem. Jak przygotować taką przystawkę? Zerknij na poniższy przepis!
Składniki:
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 85 g wędzonego łososia
  • 3 łyżki kremowego twarożku
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie: Jajka kroimy na pół i pozbywamy się żółtek. Przekładamy je do miski i miksujemy razem z łososiem, twarożkiem, śmietaną, sokiem z cytryny, koperkiem. Przyprawiamy pieprzem i solą do smaku. Masą uzupełniamy miejsce w jaju, które wcześniej zajmowało żółtko. Możemy udekorować koperkiem lub szczypiorkiem. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł