Przepis na aromatyczną rybę po hiszpańsku

Ryby na stałe goszczą w Twoim jadłospisie? Jeśli tak, to poznaj przepis na przepyszną, aromatyczną i kolorową rybę po hiszpańsku.
Składniki:
  • łyżka oleju roślinnego
  • średnia cebula, posiekana
  • ząbek czosnku, drobno posiekany
  • czerwona papryka
  • duża marchewka
  • 3 pomidory
  • kilka oliwek
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1/4 szklanki świeżej pietruszki
  • 3 łyżki słodkiej papryki
  • 4 łyżki zmielonego kminku
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
  • 2 łyżki bulionu z kurczaka
  • sól
  • 5 filetów ulubionej ryby
Przygotowanie: Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Wrzuć na nią cebulę i czosnek. Mieszaj co jakiś czas, aż cebula się lekko zarumieni. Następnie dodaj paprykę, marchew, pomidory, oliwki oraz fasolę. Smaż do momentu, kiedy papryka nieco zmięknie. Posyp pietruszką, papryką, kminkiem i polej bulionem. Dopraw solą do smaku. Umieść rybę na górze przygotowanych warzyw i dolej wodę, tak aby przykrywała całość. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj i gotuj około 40 minut. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł