Już niedługo Tłusty Czwartek! Poznaj przepis na pączki bezglutenowe

A może by tak dla odmiany spróbować pączków bezglutenowych? Anna Lewandowska, by się ich nie powstydziła! Poznaj przepis!
Składniki:
  • 2 szklanki mąki orkiszowej,
  • 2 łyżeczki suchych drożdży
  • 1/4 szklanki ciepłej wody
  • szczypta soli
  • 1/4 szklanki cukru
  • 2 łyżki oleju nierafinowanego
  • 3/4 szklanki ciepłego mleka migdałowego
  • 1 jajko
Przepis:  
  1. W ciepłej wodzie rozpuść drożdże i szczyptę cukru. Odstaw do wyrośnięcia.
  2. W misce wymieszaj mąkę, cukier, sól i dodaj wyrośnięte drożdże, jajko, olej oraz mleko.
  3. Połącz składniki.
  4. Ciasto odstaw do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę.
  5. Nie zagniataj już ciasta, tylko uformuj ciasto na ok. 3 cm i wycinaj szklanką kółeczka.
  6. Przełóż na blachę i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
  7. Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez ok. 10 min.
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł