Canva.com

Bananowe pancakes z migdałami - idealne na śniadanie lub deser

Bananowe placuszki w stylu amerykańskim z migdałami i syropem klonowym to po prostu pychota! Sekretem naszych pancakes jest to, że do przygotowania masy stosujemy bardzo dojrzałe banany. Smacznego!

Proste składniki, pyszny efekt

Canva.com

Do przygotowania puszystych placuszków z bananów potrzebujemy zaledwie kilku składników:

  • 2,5 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia (dość czubate)
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 jajka rozmiar L, roztrzepane
  • 400 ml mleka 1 i 1/4 szklanki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 banany duże
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
Canva.com

Do dużej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól. Do mniejszej wbijamy jajka, mleko. Wszystko mieszamy i łączymy ze sobą. Dodajemy do grudkowatej masy dojrzałe banany i smażymy placuszki na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.

Nasze placuszki bananowe posypujemy migdałami i polewamy syropem klonowym. Możemy podawać je także z bitą śmietanką oraz świeżymi owocami. To pyszna propozycja na lekkie śniadanie albo pożywny deser w trakcie dziecięcych harców.

Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł