Canva.com

Niebywale pyszny krem cappuccino do ciasta. Szybki przepis

Krem cappuccino to aksamitny, delikatny krem o głębokim, kawowym aromacie i smaku. Idealnie nadaje się do przełożenia i dekoracji ciast oraz tortów. Z pewnością ucieszy wszystkich miłośników kawy. Krem ma słodki smak, jest puszysty i nieprawdopodobnie pyszny. Poznaj prostą recepturę na krem cappuccino.

Kremem cappuccino można przekładać bezy, delikatne ciasta czekoladowe i biszkoptowe. Słodka masa z nutą kawy znakomicie pasuje także do przekładania i ozdabiania tortów z dodatkiem dżemów owocowych lub konfitur, idealnie przełamując smaki. Krem cappuccino może być też samodzielnym deserem, wystarczy przełożyć go do filiżanek i odpowiednio schłodzić.

Krem cappuccino do ciasta - przepis

Składniki:

  • 3 saszetki cappuccino
  • 250 ml śmietany 30%
  • tabliczka białej czekolady
  • 250 g mascarpone

Sposób przygotowania kremu do ciasta

Do śmietany przekładamy białą czekoladę i podgrzewamy, aż kostki się rozpuszczą. Dodajemy cappuccino i dobrze mieszamy. Masę studzimy i umieszczamy w chłodziarce na całą noc. Kolejnego dnia mascarpone krótko miksujemy i wlewamy schłodzony krem cappuccino, wszystko mieszamy i przekładamy albo dekorujemy ciasto. Potem całość wstawiamy do lodówki na dwie godziny.

Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł