Bananowe pancakes
Canva.com

Bananowe pancakes z migdałami - idealne na śniadanie lub deser

Bananowe placuszki w stylu amerykańskim z migdałami i syropem klonowym to po prostu pychota! Sekretem naszych pancakes jest to, że do przygotowania masy stosujemy bardzo dojrzałe banany. Smacznego!
Reklama

Proste składniki, pyszny efekt

Bananowe pancakes
Canva.com

Do przygotowania puszystych placuszków z bananów potrzebujemy zaledwie kilku składników:

  • 2,5 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia (dość czubate)
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 jajka rozmiar L, roztrzepane
  • 400 ml mleka 1 i 1/4 szklanki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 banany duże
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
Bananowe pancakes
Canva.com

Do dużej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól. Do mniejszej wbijamy jajka, mleko. Wszystko mieszamy i łączymy ze sobą. Dodajemy do grudkowatej masy dojrzałe banany i smażymy placuszki na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.

Nasze placuszki bananowe posypujemy migdałami i polewamy syropem klonowym. Możemy podawać je także z bitą śmietanką oraz świeżymi owocami. To pyszna propozycja na lekkie śniadanie albo pożywny deser w trakcie dziecięcych harców.

Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama