Grillowane brzoskwinie z curry i fetą na desce
canva.com

Grillowane brzoskwinie z curry i fetą: Lato na talerzu!

Grillowane brzoskwinie z curry i fetą to niezwykle smaczna i oryginalna propozycja na letnią przekąskę lub dodatek do dań głównych. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i nie wymaga dużo czasu. Wystarczy kilka składników i chwila na grillu, aby uzyskać niezapomniany smak.
Reklama

Jak przygotować grillowane brzoskwinie z curry i fetą?

Do przygotowania grillowanych brzoskwiń z curry i fetą potrzebujemy:

  • 4 dojrzałe brzoskwinie
  • 100g sera feta
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Brzoskwinie kroimy na połówki i usuwamy pestki. W miseczce mieszamy oliwę, curry, miód, sól i pieprz. Następnie smarujemy brzoskwinie przygotowaną mieszanką i grillujemy na rozgrzanym grillu przez około 3-4 minuty z każdej strony.

Pod koniec grillowania na każdej połówce brzoskwini układamy po kawałku sera feta i przykrywamy na chwilę, aby ser się rozpuścił.

Reklama
Grillowane brzoskwinie na ruszcie
canva.com

Jak podawać grillowane brzoskwinie z curry i fetą?

Grillowane brzoskwinie z curry i fetą świetnie smakują same w sobie, ale można je również podawać jako dodatek do sałatek lub mięs. Można również dodać je do tortilli lub kanapek jako oryginalny składnik.

Porady dotyczące przygotowania grillowanych brzoskwiń z curry i fetą.

  • Wybierając brzoskwinie, warto zwrócić uwagę na ich dojrzałość. Zbyt twarde owoce nie będą miały tak intensywnego smaku jak dojrzałe.
  • Jeśli nie mamy dostępu do grilla, brzoskwinie można również upiec w piekarniku lub grillu elektrycznym.
  • Do przygotowania grillowanych brzoskwiń z curry i fetą można również dodać inne przyprawy, takie jak papryka czy oregano, aby uzyskać jeszcze bardziej intensywny smak.
Grillowane brzoskwinie z curry i fetą na desce
canva.com

Grillowanie z twistem

Grillowane brzoskwinie z curry i fetą to szybki i prosty przepis na oryginalną przekąskę lub dodatek do dań głównych. Wystarczy kilka składników i chwila na grillu, aby uzyskać niezapomniany smak. Danie to można podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do sałatek, mięs czy kanapek. Warto eksperymentować z dodatkowymi przyprawami, aby uzyskać jeszcze bardziej intensywny smak.

Reklama
Autor - Magda Czarnota
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
m.czarnota@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama