Lemoniada arbuzowa
Canva.com

Lemoniada z arbuza i ananasa: Egzotyczny napój na upały!

Lato to czas słonecznych dni, beztroskiej atmosfery i oczywiście orzeźwiających napojów, które pomagają nam schłodzić się i cieszyć się każdym chwilą. Jeśli szukasz czegoś nie tylko smacznego, ale i egzotycznego, to lemoniada z arbuza i ananasa jest doskonałym wyborem. To połączenie soczystości arbuza, słodyczy ananasa i świeżości cytryny stworzy napój, który z pewnością ugasi pragnienie i rozpieści Twoje podniebienie.
Reklama

Składniki:

  • 2 kubki arbuza, obranego i pokrojonego w kostkę
  • 1 kubek ananasa, obranego i pokrojonego w kostkę
  • Sok z 2-3 cytryn
  • 1/4 kubka cukru (lub więcej, według upodobań)
  • 3-4 kubki wody
  • Kilka gałązek mięty do dekoracji
  • Lód

Przygotowanie lemoniady

  1. Oczyść arbuza i ananasa, usuwając skórkę i pestki. Pokrój miąższ w niewielkie kostki
  2. Włóż pokrojone arbuza i ananasa do blendera.
  3. Wyciśnij sok z cytryn i dodaj go do owoców.
  4. Dodaj cukier, dostosowując ilość do swoich preferencji słodkości.
  5. Zblenduj składniki na gładką masę.
  6. Przelej zawartość blendera do dzbanka.
  7. Dodaj wodę i wymieszaj, aby uzyskać odpowiednią konsystencję i smak napoju.
  8. Do każdego szklanki dodaj kostki lodu.
  9. Wlej przygotowaną lemoniadę z arbuza i ananasa.
  10. Na dekorację dodaj kilka gałązek mięty, która doda nie tylko estetyki, ale i jeszcze więcej świeżości do napoju.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama