Pesto miętowe
Canva.com

Przepis na kanapki z zielonym pesto i jajeczną pastą. Idealne na lekką kolację!

Pyszne kanapki to świetna przekąska na spokojny wieczór w domowym zaciszu lub przekąska na imprezę. Jakie kanapki warto przygotować? Jedną z ciekawszych propozycji są kanapki z zielonym pesto i pastą jajeczną. Przepis na taką przekąskę jest bardzo prosty, a przygotowanie kanapek nie zajmie nam zbyt wiele czasu. Co trzeba zrobić, by przygotować eleganckie i pyszne kanapki?
Reklama

Aby przygotować pyszne kanapki z zielonym pesto i pastą jajeczną, należy przygotować następujące składniki:

  • 5 jajek;
  • 3 łyżki majonezu;
  • łyżeczkę musztardy;
  • pęczek szczypiorku;
  • czerwoną cebulę (1 sztuka);
  • kiszony ogórek (1 sztuka);
  • 2 łyżki zielonego pesto.

Jak zrobić pyszne kanapki?

Aby przemienić te składniki, należy ugotować jajka na twardo, obrać, a następnie zetrzeć je na tarce o grubych oczkach. Gdy jajka będą gotowe, należy do nich dodać drobno posiekany szczypiorek, musztardę, majonez oraz przyprawy: sól i pieprz. Całość należy dokładnie wymieszać. Na przygotowane wcześniej pieczywo należy nałożyć zielone pesto, a na to gotową pastę jajeczną. Aby pyszne kanapki wyglądały jeszcze piękniej, można je ozdobić kawałkami ogórka i posypać kawałkami czerwonej cebuli.

Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama