Zbliżenie na dużo placuszków bananowych.
Canva

Racuchy bananowe z białą czekoladą. Idealne śniadanie mistrzów!

Racuchy bananowe z białą czekoladą to pyszna i pożywna propozycja na energetyczne śniadanie. Kombinacja słodkich bananów i kremowej białej czekolady sprawi, że zaczynając dzień od tego smakołyku, będziesz pełen wigoru i gotowy na nowe wyzwania!
Reklama

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • 100g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 100ml mleka
  • 50g białej czekolady
  • Masło do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. W misce rozgnieć banany widelcem, dodaj cukier, jajko oraz mleko. Wymieszaj wszystkie składniki.
  2. Stopniowo dodawaj mąkę i proszek do pieczenia, cały czas mieszając, aż uzyskasz jednolite ciasto.
  3. Posiekaj białą czekoladę i dodaj ją do ciasta, delikatnie mieszając.
  4. Rozgrzej patelnię i dodaj odrobinę masła.
  5. Na rozgrzanej patelni smaż racuchy przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż staną się złociste.
  6. Podawaj gorące, posypane cukrem pudrem lub polane ulubionym sosem.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama