Imbir jest pomocny w odchudzaniu i nie tylko - 8 właściwości, o których nie wiedziałaś!
Przejdź do galerii zdjęć
Jedni imbir uwielbiają, inni nienawidzą. Jego smak jest ostry, niektórzy twierdzą, że lekko gorzki. Jednak jego spożywanie, nawet w niewielkich ilościach, może przynieść nam wiele dobrego. Imbir doceniany jest w kuchniach na całym świecie. Poniżej przedstawiamy Ci 8 powodów, dla których powinnaś korzystać z imbiru każdego dnia.
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: imbir
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Jak przygotować marynowany imbir do domowego sushi?
Przygotowanie domowego sushi to duża frajda, ale także wyzwanie dla początkujących miłośników japońskich smakołyków. Dziś przygotowałyśmy dla was prosty przepis na marynowany imbir, który będzie doskonałym dodatkiem do paluszków surimi, grubych rolek futo-maki oraz pysznych sushi maki.
Wołowina z imbirem i warzywami – szybkie danie stir-fry
Wołowina z imbirem i warzywami do doskonała propozycja kulinarna na szybki posiłek dla wielbicieli potraw kuchni orientalnej. Danie jest przygotowywane techniką stir-fry, czyli w wolnym tłumaczeniu – mieszaj i smaż. Ten sposób obróbki termicznej jest jedną z najważniejszych cech sztuki kulinarnej z dalekiego wschodu. Zobacz jak zrobić doskonałą wołowinę z imbirem, która rozpływa się w ustach!
Przepis na kandyzowany imbir – zdrowa przekąska DIY
Imbir kandyzowany jest doskonałym zamiennikiem słodyczy, który w odróżnieniu od nich cechuje się wyjątkowymi właściwościami zdrowotnymi. Kandyzowanie owoców to znana od zarania dziejów metoda, która polega na gotowaniu dowolnych owoców w cukrowym syropie. To niestety wpływa na wysoką kaloryczność finalnego produktu, lecz mimo wszystko tak przygotowana przekąska jest o wiele zdrowsza od sklepowych słodyczy.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl