Prosty przepis na pasztet z cukinii
Cukinia jest bardzo zdrowa. smaczna i ma niewiele kalorii. Ponadto zawiera żelazo, magnez, potas i wiele potrzebnych witamin. Co istotne, polecana jest osobom, które mają problemy z trawieniem i nadkwaśnością żołądka. Jak widać, warto wprowadzić cukinię do swojej codziennej diety... Poznaj przepis na pasztet z cukinią w roli głównej!
Reklama
Składniki:
- 3 szklanki utartej, posolonej cukinii
- 1 szklanka kaszy manny
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 3/4 szklanki oleju
- 30 dag żółtego sera
- 4-5 jaj (białka ubić osobno)
- 5 marchewek (startych na tarce)
- 2 drobno posiekane cebule
- posiekana natka pietruszki
- posiekany koper
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Wakacyjna sałatka z tofu, cukinią i pomidorami
Lekka sałatka z pomidorów i cukinii z dodatkiem tofu z pewnością sprawdzi się w upalne dni jako danie na śniadanie, obiad lub kolację. Połączenie warzyw, sera sojowego oraz sosu winegret to gwarancja świetnego smaku. Oto przepis na wakacyjną sałatkę nie tylko dla miłośników kuchni wegańskiej.
Zanurz te kwiaty w cieście i usmaż! Będą przepyszne!
Kwiaty smażone w cieście to prawdziwy przysmak, a właśnie teraz, kwitną te, które smakują najlepiej. Możemy podawać je na słodko lub w wersji wytrawnej. Sprawdź, jakie kwiaty możemy smażyć w cieście i jak je podawać!
Dodaj to warzywo do słodkich muffinek, a efekt cię zachwyci!
Ten przepis na idealnie miękkie i wilgotne muffinki nie jest żartem. Dodaj do ciasta starte zielone warzywo, które bynajmniej nie kojarzy się ze słodkimi wypiekami, a muffinki wyjdą po prostu doskonałe. Sprawdź, jaki tajemniczy składnik dodajemy do babeczek!
Reklama
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl