Przepis na przepyszny, domowy ketchup z cukinii
Przejdź do galerii zdjęć
Zaskoczone? Ketchup z cukinii to świetny dodatek do kanapek dla dzieci czy jako sos do mięs. Koniecznie spróbuj przepisu i zaskocz swoich gości:
Reklama
Składniki:
- około 3-4 sztuk cukinii
- 1/2 kg cebuli
- 1 i 1/2 łyżki soli
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki octu (spirytusowego lub jabłkowego)
- po 1 łyżeczce słodkiej papryki i ostrej, 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu
- 400 g (2 słoiczki) koncentratu pomidorowego
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: domowy ketchup z cukinii
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Lubisz ketchup? Zanim go kupisz, sprawdź etykietkę. Ta informacja jest ważna
Mocno pomidorowy ketchup to jeden z ulubionych sosów większości Polaków. Pasuje on do wielu potraw, dlatego jest artykułem niesamowicie praktycznym i uniwersalnym, dla którego prawie każdy zdoła znaleźć odpowiednie zastosowanie.
Karkówka w coli i ketchupie? Wyborna!
Jeśli szukasz przepisu na wyjątkowe danie mięsne, karkówka w coli i ketchupie jest idealnym wyborem. To połączenie słodkiego i pikantnego smaku z miękkim i soczystym mięsem sprawi, że Twoje podniebienie będzie zachwycone. W tym artykule przedstawimy przepis na karkówkę w coli i ketchupie, podpowiemy jak ją podawać oraz udzielimy kilku porad, które pomogą Ci uzyskać najlepszy smak.
Babcine kopytka są idealne do sosu grzybowego. Przepis na aksamitne kluseczki z ziemniaków
Kopytka Babci Kasi są przepyszne. Delikatnie aksamitne i puszyste kluseczki możemy podawać polane gęstym sosem grzybowym. Zdradzamy wam przepis, który stosujemy w domu od lat. Po prostu palce lizać!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl