Przepis na mini calzone - idealne na przekąskę w pracy

Kuchnia Czwartek, 4 kwietnia 2019
Oceń:
4 / 29 głosów

Czy Tobie również w pracy zdarza się podjadać między posiłkami? A to sięgamy po batonik, kawałek czekoladki czy ciastko, które jest ukryte w jednej z szuflad. Co powiesz na mini calzone?

Składniki:

  • 1 szt. ciasto na pizzę
  • 3 łyżki zielone pesto
  • 150  ser żółty
  • 6 szt. szynka parmeńska w plastrach
  • 1/3 szkl. oliwa z oliwek
  • 2 szt. ząbki czosnku

Przygotowanie:

Rozwałkuj ciasto na pizzę. Następnie w dolnym rogu zrób 6 rzędów z zielonego pesto. Dodaj  ser i szynkę parmeńską. Zwiń i podziel na trójkąty. Poprzecinaj ciasto i posmaruj je mieszanką z oliwy i czosnku. Wstaw do piekarnika na 8 minut nagrzanego do temperatury 240 stopni Celsjusza.

Źródło: pl.pinterest.com