3 sposoby na szybki i zdrowy obiad
Tempo dzisiejszego świata jest ogromne. W pogoni za codziennymi sprawami i obowiązkami nie mamy czasu już niemal na nic. Nawet na spokojny posiłek, a o jego samodzielnym przygotowaniu już nie wspominając. Z tego powodu wielu z nas decyduje się na jedzenie na mieście. Jednak nigdy nie mamy pewności czy to co otrzymamy będzie świeże, zdrowe i przygotowane z wartościowych składników.
Reklama
Samodzielne zrobienie obiadu nie musi pochłonąć aż tak wiele czasu jak się nam wydaje. Istnieje kilka sposobów i przepisów dzięki, którym zawsze przygotujemy w krótkim czasie zdrowy i domowy obiad. Dzięki temu zaoszczędzimy i będziemy mieć pewność, iż to co jemy jest zdrowe. Idealnym pomysłem dla zapracowanych może być zakup parowaru, który dosłownie gotuje za nas podczas gdy my zajmiemy się innymi rzeczami.
Najpierw myjemy mięso i kroimy na mniejsze kotlety, doprawiamy wybraną przyprawą do mięsa. Ser kroimy w plastry i otwieramy puszkę brzoskwiń. Przygotowujemy kawałki folii aluminiowej, na każdym układamy kawałek mięsa, plasterek sera oraz kawałek brzoskwini (połówka lub ćwiartka). Zawijamy i wkładamy do urządzenia. Na drugim poziomie wkładamy pojemniczek do gotowania produktów sypkich z ryżem, a dookoła niego różyczki brokuł oraz plasterki marchewki. Ustawiamy czas i upewniamy się, ze uzupełniliśmy wodę. Wystarczające będzie 40-50 minut. Idziemy zająć się swoimi sprawami i przychodzimy gdy obiad jest gotowy.
Mieszamy z makaronem. Na talerzu posypujemy startym serem.
Kładziemy na blasze. Obok układamy jabłka i delikatnie posypujemy je cukrem. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i wstawiamy blachę na 10-12 minut. Boczek musi być mocno chrupiący a z mięsa wypływać jasny płyn po nakłuciu. Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy por, lekko solimy i podsmażamy aż się zeszklą. Zdejmujemy z ognia i dodajemy natkę pietruszki i śmietanę po czym dokładnie mieszamy. Blaszkę wyjmujemy i układamy pory pomiędzy mięsem a jabłkami. Wstawiamy z powrotem do piekarnika na około 5 minut aż końcówki pora zaczną się przypalać. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą.
- Kurczak na parze z ryżem i warzywami
Reklama
- Spagetti z tuńczykiem
Reklama
- Piersi z kurczaka z boczkiem, jabłkami i porem
Reklama
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Glazurowane żeberka, które zachwycą każdego
Glazurowane żeberka to pyszne danie mięsne, które z pewnością zachwyci Twoje podniebienie. Ta kombinacja soczystego mięsa wieprzowego, słodkiego i lekko pikantnego sosu sprawia, że jest to idealna propozycja dla miłośników klasycznych smaków. W tym artykule przedstawiamy przepis na glazurowane żeberka, podpowiadamy jak je podawać oraz udzielamy kilku porad, które pomogą Ci osiągnąć perfekcyjny efekt.
Kurczak duszony: Zdrowa kuchnia prosto z serca!
Kurczak duszony to jedno z najsmaczniejszych dań, które można przygotować w domu. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnego smażonego kurczaka, ponieważ duszenie pozwala zachować wilgoć i delikatność mięsa. W tym artykule przedstawiamy przepis na kurczaka duszonego, podpowiadamy jak go podawać oraz udzielamy kilku porad, które pomogą Ci osiągnąć doskonały efekt.
Co zrobić żeby indyk był soczysty?
Jeśli chcesz przygotować soczystego indyka, istnieje kilka ważnych kroków, które musisz podjąć. Poniżej przedstawiamy kilka wskazówek, które pomogą Ci osiągnąć idealną konsystencję i smak indyka.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl