Jak ubić śmietanę? Jak zrobić bitą śmietanę?
Jak zrobić domową bitą śmietanę? Jak prawidłowo ubić śmietanę? Oto odpowiedź.
Reklama
Bita śmietana to marzenie, a jednocześnie zmora każdej kobiety gotującej. Jak ją zrobić, by się ubiła? Oto kilka ważnych porad.
- Kup śmietanę z zawartością 36% tłuszczu
- Wstaw śmietanę do lodówki na co najmniej kilka godzin
- Na 15 minut przed ubijaniem wstaw do zamrażarki metalową miskę lub garnek, w którym będziesz ubijać śmietanę
- Jeśli chcesz dodać cukier puder, zrób to na początku ubijania
- Rozpocznij ubijanie: najpierw na wysokich obrotach, potem stopniowo zmniejszaj
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Torcik z bitą śmietaną i serkiem mascarpone, który zrobi furorę!
Jeśli szukasz przepisu na pyszny i efektowny deser, to torcik z bitą śmietaną i serkiem mascarpone na pewno spełni Twoje oczekiwania. To połączenie delikatnego kremu z chrupiącym spodem i owocami to doskonała propozycja na każdą okazję. W tym artykule przedstawiamy przepis na torcik z bitą śmietaną i serkiem mascarpone, podpowiadamy jak go podawać i dajemy kilka porad, które ułatwią jego przygotowanie.
Oto trik na sztywną bitą śmietanę do truskawek. Jest obłędna!
Czy jest coś lepszego niż świeże truskawki z pyszną, puszystą bitą śmietaną? To idealne połączenie smaków sprawia, że podniebienie wręcz rozkwita z radości. Jednak nie zawsze jest łatwo uzyskać idealną konsystencję bitej śmietany.
Bita śmietana na szybko do deserów. Zrobisz ją ze śmietany 18%!
Bita śmietana to popularny dodatek do wielu deserów, ciast i napojów. Chociaż zwykle używa się do niej śmietany 30% lub wyższej, można również uzyskać pyszną bitą śmietanę ze wariantu 18%.
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl