Jak ubić śmietanę? Jak zrobić bitą śmietanę?
Udostępnij Google News
Kuchnia

Jak ubić śmietanę? Jak zrobić bitą śmietanę?

Jak zrobić domową bitą śmietanę? Jak prawidłowo ubić śmietanę? Oto odpowiedź.

Bita śmietana to marzenie, a jednocześnie zmora każdej kobiety gotującej. Jak ją zrobić, by się ubiła? Oto kilka ważnych porad.

  • Kup śmietanę z zawartością 36% tłuszczu
  • Wstaw śmietanę do lodówki na co najmniej kilka godzin
  • Na 15 minut przed ubijaniem wstaw do zamrażarki metalową miskę lub garnek, w którym będziesz ubijać śmietanę
  • Jeśli chcesz dodać cukier puder, zrób to na początku ubijania
  • Rozpocznij ubijanie: najpierw na wysokich obrotach, potem stopniowo zmniejszaj

Powodzenia!

Źródło zdjęcia: www.pixabay.com

Udostępnij Google News Komentarze

Polecane dla ciebie