Przepis na wielkanocną sałatkę z jajkiem, groszkiem i pieczarkami

Przepis na wielkanocną sałatkę z jajkiem, groszkiem i pieczarkami

W tym roku to Ty przygotowujesz wielkanocne śniadanie? A może wybierasz się do najbliższych i nie chcesz iść z pustymi rękami? W takim razie przygotuj pyszną, aromatyczną i sytą sałatkę z jajkiem, groszkiem i pieczarkami. Gwarantujemy, że posmakuje całej Twojej rodzinie i jako pierwsza zniknie ze stołu.
Składniki: 6 jajek 1/2 kg pieczarek puszka groszku 1/2 pęczka szczypioru sok z połowy cytryny sól sos: pół szklanki majonezu pół szklanki śmietany 18 % sól świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie: Pieczarki obrać ze skóry i pokroić na ćwiartki. Wrzucić je do garnka i gotować przez około 5 minut w osolonej wodzie. Do wody wcisnąć także sok z cytryny. Jajka ugotować na twardo i również pokroić na ćwiartki. Szczypiorek posiekać na drobno. Żeby przygotować sos, trzeba wymieszać dokładnie wszystkie składniki i schłodzić w lodówce. Następnie połączyć jaja, szczypiorek, pieczarki oraz groszek i wymieszać z sosem. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Udostępnij artykuł