Przepis na pyszną rybę po hiszpańsku

Kuchnia Poniedziałek, 15 maja 2017
Oceń:
4 / 11 głosów
Przepis na pyszną rybę po hiszpańsku

Uwielbiasz ryby w każdej postaci i nie wyobrażasz sobie, żebyś mogła z nich zrezygnować? Jeśli tak, to bardzo się cieszymy, ponieważ przedstawiamy Ci przepis na przepyszną, aromatyczną i kolorową rybę po hiszpańsku.

Składniki:

kilka oliwek

puszka czerwonej fasoli

sól

5 filetów ulubionej ryby

Przygotowanie:

Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Wrzuć na nią cebulę i czosnek. Mieszaj, aż cebula zmięknie. Następnie dodaj paprykę, marchew, pomidory, oliwki oraz fasolę. Smaż, aż papryka są nieco zmięknie. Posyp pietruszką, papryką, kminkiem i polej bulionem. Dopraw solą do smaku. Umieść rybę na górze przygotowanych warzyw i dolej wodę, tak aby przykrywała warzywa. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj i gotuj około 40 minut, aż do zrobienia ryby.

Źródło zdjęcia: www.pixabay.com