Przepis na pyszną rybę po hiszpańsku
Uwielbiasz ryby w każdej postaci i nie wyobrażasz sobie, żebyś mogła z nich zrezygnować? Jeśli tak, to bardzo się cieszymy, ponieważ przedstawiamy Ci przepis na przepyszną, aromatyczną i kolorową rybę po hiszpańsku.
Reklama
Składniki:
łyżka oleju roślinnego
średnia cebula, posiekana
ząbek czosnku, drobno posiekany
czerwona papryka
duża marchewka
3 pomidory
kilka oliwek
puszka czerwonej fasoli
1/4 szklanki świeżej pietruszki
3 łyżki słodkiej papryki
4 łyżki zmielonego kminku
1 łyżeczka pieprzu cayenne
2 łyżki bulionu z kurczaka
sól
5 filetów ulubionej ryby
Przygotowanie:
Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Wrzuć na nią cebulę i czosnek. Mieszaj, aż cebula zmięknie. Następnie dodaj paprykę, marchew, pomidory, oliwki oraz fasolę. Smaż, aż papryka są nieco zmięknie. Posyp pietruszką, papryką, kminkiem i polej bulionem. Dopraw solą do smaku. Umieść rybę na górze przygotowanych warzyw i dolej wodę, tak aby przykrywała warzywa. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj i gotuj około 40 minut, aż do zrobienia ryby.
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Eksperymentuj w kuchni: Ryba w panierce panko z ulubionymi dodatkami
Próbowałaś ryby w panierce panko? Ta japońska metoda panierowania ryb jest nie tylko pyszna, ale także zdrowa i chrupiąca. Dowiedz się, jak przygotować rybę w panierce panko!
Dodaj te zioła do ryby. Zawsze będzie aromatyczna i soczysta
Jeśli chcesz przygotować rybę, która rozpływa się w ustach i ma wyjątkowy aromat, zioła są kluczowym składnikiem Twojego sukcesu. Oto lista ziół, które doskonale komponują się z różnymi rodzajami ryb, nadając im niezapomniany smak i soczystość.
Solisz rybę na kilka godzin przed pieczeniem? To gigantyczny błąd
Soczysta i doskonale przyrządzona ryba to prawdziwa uczta dla podniebienia. Jednak osiągnięcie tego celu może wymagać pewnych sztuczek i technik kulinarnej magii. Jednym z najważniejszych aspektów w przyrządzaniu ryb jest zachowanie ich naturalnej wilgotności i soczystości. Okazuje się, że poprawne solenie ryby ma ogromne znaczenie w tym kontekście.
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl