Przepis na roladki z kurczakiem, szczypiorkiem, serem feta
Zależy Ci na tym, żeby to co zaserwujesz swoim bliskim szybko znikało z talerzy? Gwarantujemy, że tak właśnie będzie, jeśli przygotujesz roladki według tego przepisu.
Reklama
Składniki:
- 2 podwójne piersi kurczaka
- 4 duże plastry szynki gotowanej
- 4 duże liście kapusty włoskiej
- 150 g sera feta
- 3 łyżki śmietany 18%
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka vegety
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
- ½ l rosołu drobiowego
- 3-4 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka musztardy
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Skrzydełka z grilla w marynacie musztardowo-miodowej. Obłędnie chrupiące!
Skrzydełka z grilla to klasyk polskiego grilla. Szczególnie uwielbiają je panowie. Dziś przedstawiamy prosty przepis na obłędnie chrupiące skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej. Uwielbiamy je!
Kurczak z grilla w musztardzie miodowo-tymiankowej. Lekkie danie o cudownym aromacie
Grillowany kurczak to jedno z ulubionych mięs z rusztu. Swój wspaniały smak zawdzięcza przede wszystkim przyprawom i marynatom, które poza niepowtarzalnym aromatem nadają mięsu kruchość. Drób szczególnie dobrze komponuje się z tymiankiem, dlatego polecamy przepis na grillowanego kurczaka, marynowanego w musztardzie miodowo-tymiankowej.
Sałatka z kukurydzą, kurczakiem i jajkiem. Pomysł na weekendowe śniadanie
Uwielbiamy sałatki, szczególnie takie, które możemy podać jako samodzielny posiłek. Jedną z nich jest sałatka z kukurydzą, wędzonym kurczakiem i jajkiem. Doprawiona musztardą, majonezem i pachnąca pietruszką sprawdzi się jako pyszne śniadanie lub danie na lekką kolację.
Reklama
Reklama
Najczęściej czytane
Reklama
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl