Przepis na wielkanocną sałatkę z jajkiem, szczypiorkiem i pieczarkami

W tym roku to Ty przygotowujesz wielkanocne śniadanie? A może wybierasz się do najbliższych i nie chcesz iść z pustymi rękami? W takim razie przygotuj pyszną, aromatyczną i sytą sałatkę z jajkiem, szczypiorkiem i pieczarkami. Gwarantujemy, że posmakuje całej Twojej rodzinie i jako pierwsza zniknie ze stołu.
Składniki:
  • 6 jajek
  • 1/2 kg pieczarek
  • puszka groszku
  • 1/2 pęczka szczypioru
  • sok z połowy cytryny
  • sól
sos:
  • pół szklanki majonezu
  • pół szklanki śmietany 18 %
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie: Pieczarki obrać ze skóry i pokroić na ćwiartki. Wrzucić je do garnka i gotować przez około 5 minut w osolonej wodzie. Do wody wcisnąć także sok z cytryny. Jajka ugotować na twardo i również pokroić na ćwiartki. Szczypiorek posiekać na drobno. Żeby przygotować sos, trzeba wymieszać dokładnie wszystkie składniki i schłodzić w lodówce. Następnie połączyć jaja, szczypiorek, pieczarki oraz groszek i wymieszać z sosem. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł