5 produktów spożywczych bogatych w żelazo

Przejdź do galerii zdjęć
Niski poziom żelaza może powodować ciągłe zmęczenie, szybkie bicie serca, zadyszkę, czy silne bóle głowy. Najczęstszą chorobą, do której prowadzi niedobór żelaza, jest anemia.
Żelazo jest dla nas wyjątkowo ważne, ponieważ odpowiada za naszą gospodarkę hormonalną, kondycję serca i za ilość ciałek czerwonych we krwi. Jeśli podejrzewasz u siebie niedobór żelaza lub wykazały to już badania, koniecznie zajmij się tą sprawą, dopóki nie wydarzyło się nic groźnego! Możesz podnieść jego poziom za pomocą produktów spożywczych. Jakich? Oto nasza TOP 5.
Zobacz galerię zdjęć: zelazo
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł