Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Jak zrobić idealne KASZOTTO? Wypróbuj sprawdzony przepis
Coraz częściej na naszym talerzy ziemniaki ustępują miejsca kaszy. Na półkach sklepowych możemy znaleźć ich wiele rodzajów, np. kasza jęczmienna, kasza gryczana, kasza jaglana. Warto po nie sięgać i przygotować kaszotto.
Oto nasz przepis na kaszotto: Składniki: - 200 g kaszy gryczanej (może być palona lub niepalona) - 2 szklanki bulionu z kurczaka lub warzywnego Przygotowanie: W garnku podgrzewamy delikatnie olej rzepakowy lub oliwę. Dodajemy posiekaną cebulę. Chwilę smażymy, aż stanie się szklista. Wsypujemy suchą kaszę i delikatnie mieszamy na małym ogniu. Gdy kasza zacznie zmieniać kolor na jaśniejszy, wlewamy bulion. Ważne, by bulion dolewać partiami - kasza wchłonie płyn, wlewamy kolejną porcję. Co jakiś czas mieszamy kaszę, by nie przywarła do dna garnka. Zdejmujemy z gazu, gdy kasza będzie miękka a ziarenka zaczną się do siebie kleić. Próbowaliście przyrządzić kaszotto w domu? Z czym je podajecie?
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Kaszotto z pieczoną dynią - przepis na zdrowie
Czy wiesz, że kaszotto z pieczoną dynią to nie tylko pyszne, ale również bardzo zdrowe danie? W tym artykule dowiesz się, jak przygotować to danie krok po kroku, jakie właściwości zdrowotne posiada i jak je podawać. Oprócz tego, podpowiemy Ci kilka porad, które ułatwią Ci przygotowanie tego pysznego dania.
Kaszotto z fetą i batatem: Zdrowie w jednym daniu
Jeśli szukasz pomysłu na zdrowe i smaczne danie, to kaszotto z fetą i batatem będzie idealnym wyborem. To połączenie kaszy jaglanej, batatów i sera feta stworzy niebanalny smak, który z pewnością przypadnie Ci do gustu. W tym artykule dowiesz się, jak przygotować to pyszne danie, jakie ma właściwości zdrowotne i jak je podawać.
Babcine kopytka są idealne do sosu grzybowego. Przepis na aksamitne kluseczki z ziemniaków
Kopytka Babci Kasi są przepyszne. Delikatnie aksamitne i puszyste kluseczki możemy podawać polane gęstym sosem grzybowym. Zdradzamy wam przepis, który stosujemy w domu od lat. Po prostu palce lizać!