Makaron shirataki - makaron dzięki któremu schudniesz?

Przejdź do galerii zdjęć
Wiosną najczęściej w sieci wyszukujemy informacji o dietach, przepisów na dietetyczne sałatki czy produktów dzięki którym nie przybierzemy na wadze. Czy słyszałaś kiedykolwiek o makaronie shirataki?
Makaron shirataki to niskokaloryczny, beztłuszczowy,niskowęglowodanowy i bezglutenowy makaron. Popularny jest również pod inną nazwą  - konjac. Po makaron shirataki sięgają najczęściej osoby, które dbają o linię lub te, które ze względów zdrowotnych muszą ograniczyć gluten. Makaron shirataki jest produkowany z rośliny - konjacu uprawianej głównie w Japonii. Jego smak jest neutralny a sam makaron jest przezroczysty. Swoją popularność zyskał dzięki prostemu przygotowaniu oraz temu, że jest świetnym zamiennikiem klasycznego ryżu, innych rodzai makaronu. Makaron shirataki można podać na zimno czy ciepło, z mięsem czy warzywami. Makaron shirataki ma w sobie również wiele zalet takich jak:
  • wspomaga proces redukcji tkanki tłuszczowej
  • nie zawiera alergenów
  • daje poczucie sytości
Zobacz galerię zdjęć: Makaron shirataki
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł