Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Wielkanocne ozdoby na świąteczny stół - z czego zrobić stroiki wielkanocne?
(Aktualizacja: 04 kwietnia 2022)
Do przeczytania w ok. 1 min.
Przejdź do galerii zdjęć
Święta Wielkanocne coraz bliżej, warto zatem już teraz pomyśleć o ozdobach, które ożywią nasz dom i podkreślą wyjątkową atmosferę świątecznych dni. Spotkania w gronie najbliższych najczęściej wiążą się ze wspólnym spożywaniem wielkanocnych potraw, dlatego warto zadbać o to, by zwłaszcza stół przy którym zbierać się będzie rodzina prezentował się odświętnie i wyjątkowo. Z czego zrobić stroiki wielkanocne, by były piękne, trwałe, ale i niedrogie?
Zamiast inwestować w gotowe stroiki wielkanocne, warto poświęcić chwilę czasu i wykonać je samodzielnie. Dzięki temu nie tylko zaoszczędzimy pieniądze, ale i dopasujemy ozdoby do własnych potrzeb i gustu. Możliwości wykonania oryginalnych wielkanocnych ozdób na świąteczny stół jest wiele, przedstawiamy najciekawsze z nich: Zobacz też: Co włożyć do koszyczka wielkanocnego? Podpowiadamy co powinno znaleźć się w koszyku ze święconką
Zobacz galerię zdjęć: handmade easter
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Czytaj więcej
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
Kolorowe, piękne i bez chemii. Tak nasze babcie farbowały jajka
Jeśli nie chcesz używać sztucznych barwników do malowania pisanek, sprawdź metody na farbowanie jajek naturalnie. To nic trudnego i spokojnie możesz wykorzystać produkty, które znajdują się w Twojej kuchni.
Oto sekret idealnie soczystej szynki pieczonej na Wielkanoc. Twoi goście będą w szoku
Domowa pieczona szynka bardzo dobrze sprawdza się w roli przystawki. Można pokroić ją na grube plastry i podać gościom przed głównym posiłkiem, by rozbudzić ich kubki smakowe i zwiększyć ich ochotę na coś porządnego i bardziej obiadowego.